BLOGBERICHT 2 juni 2021

EEN OASE VAN RUST!

Juni 2021

[2 juni 2021]

We zijn net terug van ons verblijf in Villa Ithaka. Wat zijn we daar weer helemaal tot rust gekomen. Natuurlijk hebben we ook de nodige klusjes in en rondom het huis gedaan, maar het is toch elke keer weer een heerlijke manier om helemaal los te komen van het dagelijkse leven in Nederland.

Onze Villa Ithaka is gelegen in een oase van rust net buiten het dorpje Loutra met wijds uitzicht over een altijd groene vallei en heeft in de verte zeezicht. Leuk om te weten is dat de villa ligt in het grootste olijfbomengebied van Europa.

Oude olijfboom op Kreta

Ook zijn er veel wijngaarden en citrusbomen te zien in de omgeving. Daarnaast is het de gehele dag bijna wel te horen en te zien dat er dieren in de buurt zijn. Variërend van een poes die langs loopt, van kippen die een ei aan het leggen zijn, van honden die het erf soms met veel ophef bewaken, bellen gerinkel van de schapen en geiten in de buurt maar ook de Griekse cicades laten van zich horen. In de zomer gebruiken de zwaluwen in het begin van de ochtend en tegen de tijd dat het donker wordt het zwembad als drinkplaats. Ook hebben we een uil gespot, zijn er vleermuizen en is het 's avonds en 's nachts zo donker dat er een prachtige sterrenhemel te zien is...

Regelmatig komt de boer op zijn tractor langs rijden, de herder gebruikt vaak het weggetje langs ons huis om met zijn schapen of geiten op pad te gaan, de druivenboer komt kijken of het goed gaat met de druiven. In oogsttijd laten ze ons of onze gasten ook mee genieten van de heerlijke zoete druiven, vers van de struik. De olijfboer komt kijken of het goed gaat met zijn bomen en maait om de zoveel tijd het onkruid weg wat onder de bomen groeit. Er wordt heel wat af gezwaaid en dat voelt allemaal heel warm en hartelijk.

Kortom: we bevinden ons op het platteland van Kreta met om ons heen een zeer authentiek Grieks landschap en alles wat daarbij hoort... Dat is allemaal heel fijn om tot rust te komen maar gelukkig valt er ook heel wat te zien en te beleven in de buurt en op het eiland Kreta.

Je zal merken dat de Grieken geïnteresseerde mensen zijn. Zij willen graag kennis maken met de toeristen en eventueel hulp aanbieden. Verder zijn ze gek op kinderen, vaak raken ze vertederd door de kleintjes. Natuurlijk is het zo dat je best onaardige Grieken tegen kan komen maar over het algemeen zijn ze zeer toegankelijk en vriendelijk.

In de stad spreken de meesten goed Engels maar op het platteland wil het ook gebeuren dat zelfs jonge mensen geen Engels kunnen spreken. Met handen en voeten kom je er dan ook meestal wel uit. Ook dit heeft zo zijn charme...

Lees meer blogberichten.