BLOGBERICHT 16 mei 2022

VILLA ITHAKA IN DE PAASTIJD!

16 mei 2022

[16 mei 2022]

Wat hebben we weer heerlijk genoten! Vooral al die uurtjes liggend en zittend in de zon op het terras bij ’t zwembad en op ’t bankje in de schaduw van de olijfboom waren een heerlijkheid.

Vanaf ’t ontbijt tot een lekker drankje in de namiddag waren we buiten te vinden. We konden wel weer wat zonuren gebruiken na de lange winter en dat is dus gelukt. We hebben je ook weer zo hier en daar de aandacht gegeven die je verdient.

Het hek bij de ingang is weer mooi geverfd, 3 m3 steentjes in de tuin verwerkt waardoor alles er weer prachtig fris uitziet. Nieuwe kussentjes gemaakt voor de bank en ligstoelen. Als klap op de vuurpijl hebben we een nieuwe pergola op het terras gekregen. Dat kan er weer jaren tegen.

Ons team op Kreta had er alles aan gedaan dat we vooral van het Griekse leven konden genieten. Veel gewandeld en andere uitstapjes, waaronder in de bergen bij de Psiloritis geweest. Het heeft afgelopen winter veel geregend, dat betekent in de bergen veel sneeuw! Goed voor het grondwater, Kreta is niet voor niets zo groen…

Ook waren we in de Grote Week in ons ‘tweede thuis’. Die Grote Week is de week voor het Griekse Paasfeest. Het Paasfeest is voor de Grieks Orthodoxe kerk het grootste feest dat er gevierd wordt. Het gaat gepaard met kerkdiensten, processies, verspreiden van het kaarslicht en dat laten schijnen, saamhorigheid en op zondag na de 40 dagen vastentijd een lam aan t spit voor de hele familie. Dat gebeurt in alle steden en dorpen. Ook in de kerk met ongeveer 30 stoelen in Loutra was het hele dorp samengekomen en paste dus niet allemaal in het kleine gebouw. Mooie en sfeervolle tradities worden elk jaar opnieuw gevierd. Het zit diep in de Griekse ziel.

Het maakt ons dankbaar dat we hier onderdeel van kunnen zijn!

Villa Ithaka, tot de volgende keer! Je bent klaar voor de gasten die gaan komen. Niets staat in de weg om hen met volle teugen te laten genieten van een welverdiende vakantie in Villa Ithaka.

Villa Ithaka in Paastijd 2022

Lees meer blogberichten.